Marcové aktivity v ŠKD

Aj v tomto mesiaci sme si pre deti pripravili zaujímavé aktivity:

 

MAREC MESIAC KNIHY – počas celého mesiaca sme s deťmi mnoho rozprávok prečítali, ako aj  v iných mesiacoch v rámci čitateľskej gramotnosti, následne sme si vyrobili leporelá, záložky do knihy, obaly na knihy. Deti boli veľmi tvorivé, šikovné, aktivita sa im páčila.

ZDRAVOTNÁ VÝCHOVA – od 12.3. – do 16.3. sme sa venovali zdravotnej výchove. Témou bolo moje obľúbené jedlo. Deti mali za úlohu nakresliť na papierový tanier jedlo, ktoré im najviac chutí. Bohužiaľ väčšinou to boli nezdravé jedlá ako hranolky, pizza, hamburger a iné. Ale našli sa aj tanieriky plné ovocia a zeleniny. Po tejto aktivite sme zistili, že deti obľubujú práve tie nezdravé jedlá.

 

KINO – dňa 21.3. sme navštívili filmové predstavenie – rozprávku FERDINAND. Kreslená rozprávka sa páčila každému. Bola nie len veselá, pekná ale aj  zábavná.

 

ŠPORTOVÉ POPOLUDNIE – dňa 23.3. sme si do športového popoludnia zaradili vychádzku., ktorej cieľom bolo pozorovanie prebúdzajúcej sa prírody. Vychádzka bola vopred naplánovaná do mestského parku. Počasie bolo ideálne na pozorovanie zmien.

 

MALÝ VEDEC – VODA A VODNÉ ŽIVOČÍCHY – V každom oddelení sa 22.3. rozprávalo o vode, keďže tento deň je Svetovým dňom vody. Tento rok sme sa zamerali na vodné živočíchy. Pracovali sme s encyklopédiami, vypĺňali pracovné listy, vyfarbovali omaľovánky, kreslili vodné živočíchy, vyrábali projekty, akvárium aj jazierko s rybičkami. Bolo to zas niečo nové, zaujímavé.

 

VEĽKONOČNÉ TRADÍCIE – Sviatky jari sme si v školskom klube spestrili výrobkami, ktoré sú symbolom jari: pozdravy, zajačiky, kuriatka, vajíčka, kvietky … Rozprávali sme o tradíciách tohto sviatku, čítali príbehy, maľovali omaľovánky. K tejto aktivite sme zaradili aj hračkársku burzu v rámci finančnej gramotnosti, ktorá je medzi deťmi veľmi obľúbená.

 

PRAJEME VÁM PRÍJEMNÉ PREŽITIE VEĽKONOČNÝCH SVIATKOV

Môže sa Vám ešte páčiť...