Májové aktivity v ŠKD

ZV – SV. DEŇ ČERVENÉHO KRÍŽA

   Pri príležitosti Sv. dňa ČK sa všetky oddelenia v ŠKD zúčastnili vychádzky ku zdravotným strediskám: DIAGNOSTICKÉ CENTRUM, VŠEOBECNÁ NEMOCNICA, BUDOVA ČERVENÉHO KRÍŽA, ZDRAVOTNÉ STREDISKO SO VŠEOB. A ODBORNÝMI LEKÁRMI, MIESTO PRI HYPERNOVE – PRISTÁVACIA PLOCHA PRE ZÁCHRANÁRSKY VRTUĽNÍK.

VÝTVARNÁ SÚŤAŽ

   Zapojili sme sa do výtvarnej súťaže VOJACI OČAMI DETÍ. Zapojili sa všetky oddelenia. Výtvarné práce boli odoslané.

 

SVETOVÝ DEŇ RODINY

   V tento deň sme sa rozhodli pre kresbu na asfalt. Keďže nám počasie neprialo, lebo pršalo, ostali sme v oddeleniach. Po rozhovore o význame rodiny, sme kreslenie uskutočnili na výkres. Niektoré oddelenia si vtom týždni predsa kreslili na asfalt. Práce o rodine boli veľmi milé a zaujímavé.

   Nezabudli sme ani na DEŇ MATIEK a vyrobili sme pre mamičky drobné darčeky.

 

DEŇ MLIEKA

   V rámci DŇA MLIEKA sme sa vybrali na návštevu GEMERSKEJ MLIEKÁRNE. Pán Úžik porozprával deťom celý proces spracovania mlieka, mliečnych výrobkov, prešli sme sa celým areálom mliekárne. Všetky deti dostali pohár čerstvého chladeného mlieka, na ktorom si väčšia väčšina detí pochutnala.

 

NÁVŠTEVA FILMOVÉHO PREDSTAVENIA

   V tomto mesiaci sme navštívili kino, kde si deti pozreli animovanú rozprávku PRAČLOVEK. Rozprávka sa deťom páčila, nakoľko dej pozerali s napätím a niekoľko krát aj burácavo zatlieskali.

 

ŠPORTOVÉ POPOLUDNIE

   V rámci športového popoludnia sme sa vybrali do májovej záhrady. Prečo? Pribudlo tam veľa zaujímavých atrakcií, na ktorých sa naše deti dostatočne vyšantili.

 

MAJÁLES

   Každoročne sa v našej škole koná MAJÁLES. Deti sa naň stále tešia. Aj tento rok sme prispeli s pekným programom, zapojili sa do súťaženia na jednotlivých stanovištiach, , mohli sa vyskákať na nafukovacom hrade, pozrieť si zaujímavosti na školskom dvore a pochutnali si na lángošoch, guľáši či nápojoch.

 

Môže sa Vám ešte páčiť...