Týždeň školskej knižnice

V rámci Medzinárodného mesiaca školských knižníc sa aj naša školská knižnica podieľa rôznymi aktivitami na rozvoji záujmu o čítanie u našich detí. Tento rok sme si zvolili týždeň od 22. do 26. októbra. Keďže sa už stalo tradíciou, že naša škola sa pravidelne zapája do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy, zvolili sme si tému tohto projektu – Rozprávky, bájky, povesti a príbehy nepoznajú hranice – aj za tému celého týždňa.

            Celý október tvorili žiaci 1. − 6. ročníka na hodinách výtvarnej výchovy záložky do knihy, aby potešili svojich nových kamarátov z českej partnerskej školy v Dobroníne. Vzájomnú výmenu záložiek sme uzavreli hlasovaním a výberom troch najkrajších záložiek z našej partnerskej školy a naopak, deti z Dobronína vybrali tri záložky našich žiakov, ktoré sa im páčili najviac. Autori boli odmenení peknou knihou. Touto cestou chcem za spoluprácu poďakovať pani učiteľkám Revúckej a Nôtovej.

            Starší žiaci 2. stupňa absolvovali hodiny hlasného čítania s tematikou 100. výročia vzniku Česko-Slovenska.

            Tradične odznela i rozhlasová relácia o živote a tvorbe Pavla Dobšinského, pretože 22. októbra si pripomíname výročie jeho úmrtia.

            Aj popoludnia v ŠKD boli venované rozprávkam. Deti trávili čas pri rozprávkach a príbehoch, ktoré ich preniesli do sveta fantázie a svoje predstavy potom stvárnili ilustráciami. Z každého oddelenia bol odmenený jeden autor.

            Verím, že i v dobe moderných technológií pretrvá čaro a sila sveta fantázie a poznania ukryté v knihách.

Mgr. Martina Oravcová

 

Môže sa Vám ešte páčiť...