DEŇ ZEME V ŠKD

„ČOKOĽVEK SA PRIHODÍ ZEMI, PRIHODÍ SA I DEŤOM ZEME.
ČLOVEK NETKÁ TKANIVO ŽIVOTA, JE V ŇOM  IBA VLÁKNOM.
ČOKOĽVEK UROBÍ TKANIVU, UROBÍ SEBE SAMÉMU.“
                          Indiánske príslovie

Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Tento sviatok je ovplyvnený pôvodnými dňami Zeme, ktoré sa konali pri oslavách jarnej rovnodennosti, 21. marca, a oslavovali príchod jari. Je potreba si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, a preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

Aj my sme oslavovali v školskom klube detí.

Zapojili sme sa do celoslovenskej výtvarnej súťaže vyhlásenej spoločnosťou NATUR-PACK ,a.s.  Boli to výtvarné diela detí, kde vyjadrili svoje city, že ako oni vidia Zem .

Našim cieľom bolo pochopiť základné princípy  ochrany životného prostredia.

Ďalšou našou akciou boli ,,SOKOLIARI “.Dňa 20.4.2016 sme pozvali Kanátovcov z Mojína, ktorí sa zaoberajú chovom, výcvikom a predvádzaním dravých vtákov.

Deti mali možnosť vidieť na živo výra skalného, jastraba lesného, orola kráľovského. Sokoliarske predvádzanie voľne lietajúcich dravcov je ukážkou ich letových schopností, z čoho mali deti krásny zážitok.

Deti pochopili, že o našu Zem sa musíme starať, ochraňovať ju a chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov.

Môže sa Vám ešte páčiť...