Prezentácie ročníkových prác II. stupňa ZŠ

V týždni od 9. do 12. mája sa uskutočnilo na našej škole školské kolo v prezentáciách ročníkových prác žiakov II. stupňa školy, do ktorého sa pravidelne každý rok zapájajú žiaci talentových tried, ale aj žiaci z tried klasických.

Všetci, ktorí sa zúčastnili týchto prezentácií či už žiaci, pedagógovia, ale aj veľký počet rodičov, aj keď neboli priamo na prezentáciách zainteresovaní, mali možnosť vidieť a počuť veľmi zaujímavé práce na rôzne okruhy problémov, ktoré sú stredobodom záujmu mladej generácie. Bolo možno vidieť rôzne prístupy, ale aj postoje mladého človeka k riešeniu konkrétneho problému.

Porota, ktorú tvorili traja pedagógovia školy, mala sťaženú úlohu pri výbere prác z  toho dôvodu, že latka kvality bola postavená dosť vysoko. Vybraných osem prezentácií, ktoré uvádzame nižšie, posunula do vyššieho kola a 25. mája 2016 budú prezentované na Okresnom úrade v Rimavskej Sobote, kde si ich môže pozrieť aj širšia verejnosť.

Zoznam prezentujúcich na Okresnom úrade

Nakoniec boli vybrané tieto práce:

Návrhy do môjho domu – Emma Deáková

Veľká galaxia v súhvezdí Andromeda – Ema Zagyiová

Náučný chodník v areáli školy – Adam Jablonský

Simona Szabóová – Cukor

Koža z pohľadu daktyloskopie – Dominika Ondrušíková

Finančná gramotnosť z pohľadu žiaka – Samuel Hloušek, Róbert Dárius Šmatlík

Superpotraviny – potraviny 21. Storočia – Sofia Tímea Klementová

Animovaná rozprávka, animovaný film – Dominik Drugda, Jakub Nadok

Na záver môžeme konštatovať, že cieľ bol splnený. Priblížené boli nové formy a spôsoby práce s informačnou technikou, získané nové poznatky o doteraz neznámom. Vidieť, ako žiaci nadobúdajú zručnosti, kultivovanejšie vystupujú a komunikujú s verejnosťou i s prítomným  auditóriom. Znovu boli pootvorené ešte viac okná do priestorov vedy, kultúry, vzdelania a umenia.

 

Môže sa Vám ešte páčiť...