Zámkovského chata

Turistika, o ktorej sa ťažko píše… Treba žažiť…  😀

Turistický oddiel „Poznaj a chráň“  pod vedením Mgr. Labanczovej sa  prednedávnom zúčastnil vysokohorskej turistiky a to priamo v Starom Smokovci, odkiaľ sa stúpalo až do nadmorskej  výšky  1475m na Zámkovského chatu.

Cestou tam žiaci počas niekoľkých prestávok  pozorovali zubačku, posilnili sa horúcou čokoládou na Hrebienku, guľovali sa, hoci u nás na juhu sme už dávno na sneh zabudli, postavili si snehuliaka a dokonca zažili záchrannú akciu v priamom prenose. V noci, keď zhasol agregát sa spustila loptičková vojna a a ráno sa nám nechcelo ísť domov.  Klasika.  Osviežili sme sa ešte v  Studenovodských vodopádoch,  dali si ďalšiu šálku  horúcej čokolády, vystriedali farby dúhy v dobšinských zákrutách a vlakom dofrčali späť, do ruchu mesta.

Zámkovského chata je zážitkom, ktorý treba prežiť na vlastnej koži – vidieť  vysokohorských nosičov priamo pri práci,  cítiť vôňu dreva v interiéri, ochutnať skvelé jedlo  pripravené s láskou a nadšením tými, ktorí sú  s horami v „celoživotnom priateľstve.“  A samozrejme vidieť naše prírodné bohatstvo – majestátne Tatry priamo v ich najväčšej kráse a sláve.

Mgr. Labanczová

Môže sa Vám ešte páčiť...