Exkurzia do TV Rimava

 

Z pohľadu Emy Zagyovej

Dňa 24. februára 2017 sa pani učiteľka Ing. Erika Demková a pani učiteľka  Mgr. Tatiana Hrivnáková rozhodli vziať niekoľkých žiakov z našej školy, ktorých zaujíma publicistika/novinárstvo, na exkurziu do štúdia TV Rimava.

Spoločne sme nahliadli do ,,zákulisia“ tejto televízie. Reportérky, nám objasnili ich prácu, vysvetlili nové pojmy. Vysvetlili, aký postup má výroba reportáže, z akých fáz sa skladá a ako strihajú videá. Mohli sme si vyskúšať, aké je to byť moderátorom. Nakoniec, nám ukázali rôzne triky, ktoré im pomáhajú, aby bol výsledok efektnejší.

Pre mňa bola exkurzia poučná, páčilo sa mi, že nám dovolili vyskúšať aj rôzne aktivity. Taktiež sa mi páčilo, že si na nás našli čas a naučili nás niečo nové.

Očami Laury Juhászovej:

Dňa 10.2.2017 sa žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka zúčastnili na exkurzií do TV Rimavy. Žiaci boli rozdelený do dvoch skupín, a s nimi aj pani učiteľky. Pani učiteľka Tatiana Hrivnákova a pani učiteľka Erika Demková, sa rozhodli zobrať nás na exkurziu, ktorá nám umožnila spoznať viac o živote moderátorov, kameramanov…, keďže už aj naša škola má vlastnú televíziu TV Očko.

Keď sme prišli na miesto každý sa posadil, a začali sme. Prezradili nám aké cviky musia moderátori robiť a aj my sme si vyskúšali ľahšie, ale aj ťažšie jazykolami. Keď sme z rozcvičkou skončili mohli sme ísť natáčať.

Každý jeden z nás dostal postupne do ruky mikrofón a mali sme text, ktorý sme museli prečítať. Vyskúšali sme si to, no a potom sme si mohli pozrieť, ako pani strihá videá, a ako to všetko vznikne. Výsledok sme si pozreli všetci spolu. Taktiež sme sa dozvedeli čo je brainstorming a aj ako vznikne jedna reportáž. Mne sa osobne táto exkurzia páčila, a teraz už viem, že ani moderátori a všetci, ktorí sa podieľajú na vytvorení týchto reportáži a všetkého, nemajú ľahkú prácu.

Môže sa Vám ešte páčiť...