Prezentácia ročníkových prác II. stupňa

V predposledný májový týždeň, tak ako po minulé roky, sa uskutočnili obhajoby ročníkových  prác žiakov II. stupňa. Ročníkové práce sú práce na rôznych témach a projektoch žiakov so všeobecným intelektovým  nadaním, ale aj žiakov, ktorí si chcú takúto prácu vyskúšať. Témy prác boli rôznorodé, zahŕňali rôzne vedné, ale aj umelecké oblasti. Žiaci si ich vybrali s ohľadom na ich záujmy, prístup k informáciám, možnostiam konzultácií s odborníkom na danú oblasť. Zhromažďovanie informácií, štúdium literatúry, spracovanie témy, tvorenie rôznych modelov, návštevy galérií i múzeí, to všetko patrí k vytvoreniu ročníkovej práce. Žiaci sa museli popasovať s tvorbou práce v elektronickej forme a samotnou prezentáciou svojej práce pred odbornou porotou, rodičmi a spolužiakmi.

Všetci prezentujúci žiaci za svoje práce získali osvedčenia. Do celoškolského kola postupujú práce:

Umenie a ja – Magdaléna Dobrocká, Natália Vetráková, V.B

Tatačunder – Sofia Szántóová, V.B

Tajomný život sopiek – Sonja Kostolániová, VI.A

Exotické rastliny – Petra Škorvanová, VI.A

Skutočnosť alebo filmový trik – Samuel Sklenár, VII.A

Spánok – Andrej Cigánik, Nina Szabóová, VIII.D

Slovenskí dobyvatelia vesmíru  – Emma Deáková, VIII.D

Príbehy, ktoré vymyslela II. svetová vojna – Barbora Visnyaiová, VIII.D

Nemecké rasy psov – Ema Zagyiová, VIII.D

Gratulujeme všetkým žiakom, ktorí vypracovali ročníkovú prácu a obhájili ju. Poďakovanie patrí konzultantom a všetkým, ktorí pomáhali žiakom s vypracovaním ročníkovej práce.

Všetkých, ktorých zaujímajú spomínané témy, chcú vidieť prezentácie našich najúspešnejších, srdečne pozývame dňa 4. júna 2018 do veľkej sály Okresného úradu v Rimavskej Sobote v čase od 8.00 hod. Po 10.30 hod. mladších žiakov vystriedajú starší žiaci z II. stupňa.

Môže sa Vám ešte páčiť...