Novembrové aktivity v ŠKD

1. Rozprávkovo: Na začiatku mesiaca sme si prehlbovali vzťah k čítaniu a vlastnej tvorbe. Čítanie, počúvanie rozprávok a príbehov, žiakov hlboko ponorilo do deja, vedeli si ho živo predstaviť a prežívali tiež pekný estetický zážitok. Slovnú zásobu sme si rozvíjali aj hrou na spisovateľov.

2.Zdravotná výchova: Je dokázané, že určité návyky, postoje, prístupy ku zdraviu sa vytvárajú už v detstve. Preto sme sa rozprávali o vírusových ochorenia, liečivých rastlinách – CHRÁŇ SEBA AJ INÝCH. Aj otužovanie pôsobí proti chorobám. Popoludnie sme si spríjemnili varením čajov z byliniek a jej ochutnávkou.

3.Ríša zvierat: Spoznávanie a starostlivosť o zvieratá, biotop a ochrana. Žiaci predstavili svoje domáce alebo najobľúbenejšie zvieratko prostredníctvom svojich kresieb a vystrihovačiek.

4.Pevnosť BOYARD: Celý mesiac sa každé oddelenie pravidelne stretáva s ambasádorom za účelom hier a športových aktivít.

5.AKTIVÁČIK: Každý mesiac si jednotlivé oddelenia zhrnú svoje aktivity v AKTIVÁČIKU. Za mesiac NOVEMBER si ho môžete nahliadnuť na našej stránke školy.

6. Vianočné pozdravy: Naši žiaci nezabúdajú ani na našich starčekov v DD. Svojou tvorivosťou ich potešia VIANOČNÝMI POZDRAVMI.

Zapísala: Z. Mandalíková

Môže sa Vám ešte páčiť...