Februárové aktivity v ŠKD

Pranostiky sú súčasti ľudovej slovesnosti. Vznikli na základe dlhého pozorovania prírodných javov, ktoré neskôr ľudia zovšeobecnili. Aj v mesiaci február sme pozorovali prírodu a vyhľadávali pranostiky týkajíce sa tochto mesiaca  ako napríklad: Ak vo februári nalapané vtáčky sú tučné , to znamená ešte sneh a zimu.,Aké fašiangy , taká Veľká noc.

Valentín- Deň všetkých zaľúbených, sviatok sv. Valentína. Deň, kedy si ľudia navzájom prejavujú lásku, náklonnosť, priateľstvo. Dávajú si rôzne darčeky, maličkosti, srdiečka, sladkosti, kvety a iné milé prekvapenia. Aj my sme pripravili pre pre našich najmilších, či pre kamarátov, rodičov, súrodencov  darčeky – srdiečka, aby vedeli že na nich myslíme a že ich máme radi.

Rozprávkovo– V rámci rozprávkova  sme počas mesiaca februára  sa zameriavali na príbehy s rozprávkovou  tematikou. Rozprávky čítame i počúvame na CD.

Pevnosť Boyard- zimné radovánky- Nakoľko nám napadol sneh, sme postavali snehuliakov, iglú ,ale sme nezabudli ani na guľovačku a na zimné športy, ktoré sme pripomenuli aj na záujmovej činnosti výtvarnej výchovy.

Aktiváčik– Aktivity, ktoré sme  robili s deťmi sme zhrnuli do aktiváčika.

                                                                                                       Eleonóra Vilhanová

Môže sa Vám ešte páčiť...