Inovácia školskej knižnice: knihy zakúpené z projektu „Čítame radi“

Základná škola Pavla Dobšinského získala v rámci projektu Čítame radi finančné prostriedky na zakúpenie nových kníh do školskej knižnice. Knižné tituly prišli do školy 19.5.2021. Školskú knižnicu sme obohatili o nové, veľmi pekné knižné publikácie, ktoré sú určené žiakom I. aj II. stupňa. Dokopy ide o 102 nových kníh, v žánrovo pestrom zastúpení. Dominujú rozprávky (J. C. Hronský, J. Blažková, K. Bendová, D. Dušek, Roald Dahl), ale aj ďalšie žánre ako: detektívky (Príbehy Sherlocka Holmesa), historická téma (Denník Anny Frankovej, Kúzelník z Auschwitzu, Tajomstvo príborníka) fantastická literatúra (knižná séria – Päť kráľovstiev, Bohovia a bojovníci, Kronika temného dávnoveku) dievčenské romány (knihy od Jacqueline Wilsonovej), knihy pre mládež (od autorky Sity Brahmachariovej).


Samozrejme, nové knihy bolo potrebné zaevidovať do knižničného fondu školskej knižnice. S evidenciou kníh pomáhali aj žiaci IX.B triedy, ktorým patrí srdečné poďakovanie.
Veríme, že žiaci budú motivovaní navštevovať školskú knižnicu a nové knižné tituly si s radosťou vypožičajú a prečítajú. Cieľom je, aby žiaci čítali radi, mali atraktívnu a veku primeranú literatúru, ktorá prispeje k rozvoju ich čitateľskej gramotnosti.

Školský knihovník: Mgr. Diana Murínová

Môže sa Vám ešte páčiť...