Jednorazové testovanie kloktacími PCR testami a antigénové samotesty na domáce použitie

Vážení rodičia,

na začiatku školského roka 2021/2022 ministerstvo školstva umožní jednorazové testovanie kloktacími PCR testami všetkých žiakov, ktorých rodičia prejavia záujem o toto testovanie, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie kloktacími PCR testami dobrovoľné.

Taktiež ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie žiakom, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné.
Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek.

V tejto súvislosti naša škola zisťovanie Vášho záujmu o testovanie zabezpečí prostredníctvo DOTAZNÍKA cez Edupage.
Vaše stanovisko je potrebné vyjadriť najneskôr do stredy 25. augusta 2021 do 10:00 hod.
Pre žiakov 1. ročníkov bude informácia zaslaná na e-mail rodičov.

Môže sa Vám ešte páčiť...