Milí žiaci, vážený pedagogický zbor,

pomôžem si citátom amerického spisovateľa Louisa L’Amoura:

„V skutočnosti, všetko vzdelanie je samovzdelávanie. Učiteľ je len sprievodcom, ukazuje smer a žiadna škola, bez ohľadu ako vynikajúca, vám nedokáže poskytnúť vzdelanie. Čo vám dá sú ako obrysy v detských omaľovánkach. Farby si musíte doplniť sami.”

Tu by som začala poďakovaním všetkým pani učiteľkám a pánom učiteľom, pani asistentkám a všetkým tým z Vás, ktorí sa podieľate na vytváraní týchto detských „omaľovaniek“ v hlavách žiakov. Vám, ktorí ukazujete na ceste životom správny smer našim žiakom, ale aj vediete detskú rúčku pri písaní prvých čiar a písmen. Vytvárate krásnu, rozmanitú kresbu pospájanú z písmen, vzorcov, čísel a poznatkov, ktoré ste počas školského roka sprostredkovali svojím žiakom. Dnes tu dávame bodku za naším celoročným snažením. Opäť to nebol jednoduchý školský rok, priniesol mnoho starostí, problémov a výziev, ktorým sme čelili. Mnohé sa nám podarilo zvládnuť, zdolať problémy, no sú aj také, ktoré ešte na vyriešenie čakajú.

Milí žiaci,

Omaľovánku vo svojich hlavách už máte načrtnutú, teraz prichádza čas vybrať farby a doplniť si túto kresbu, aby sme na konci nášho snaženia mali pred sebou krásne umelecké plátno plné nádherných pestrých farieb.

Milí deviataci, vy už svoju omaľovánku tu v našej škole máte dokončenú. Čaká Vás nová životná etapa, kde začnete vytvárať nový obrázok. Želám vám, aby ste do tejto novej etapy života vykročili správnou a šťastnou nohou, nech sa vám darí a nech si na roky v našej škole spomínate len v dobrom.

Milí žiaci pracovali ste pod vedením svojich učiteľov, ktorí vás viedli, posmeľovali, posúvali vpred, vzdelávali a usmerňovali. Viem, život žiaka je radostný a krásny, ale aj náročný a vyčerpávajúci, dnes máte pred sebou dva mesiace krásnych prázdnin. Prajem vám, aby ste si dobre oddýchli, načerpali novú silu a energiu, spoznali veľa zaujímavých ľudí, miest a vecí na našej krásnej planéte. Získajte zážitky, skúsenosti, priateľstvá a možno aj lásky, ktoré vás obohatia a posunú vpred. Nech sú vaše prázdniny plné slnečných dní, po skončení ktorých si poviete: „rád sa vraciam do školy ku kamarátom a školským povinnostiam …“

Chcem sa poďakovať pani kuchárkam, pani upratovačkám a všetkým nepedagogickým zamestnancom školy za ich prácu pri zabezpečovaní chodu školy.

Na záver mi dovoľte popriať nám všetkým pekné leto strávené v kruhu našich blízkych, veľa oddychu, letnej pohody a načerpania nových síl do ďalšieho školského roka.

 

Pekné, pokojné prázdniny všetkým!

Ing. Erika Demková
riaditeľka školy

 

 

Môže sa Vám ešte páčiť...