Zdravotnícky pracovník v Základnej škole Pavla Dobšinského.

Základná škola Pavla Dobšinského v Rimavskej Sobote sa úspešne zapojila do výzvy vyhlásenej Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a od 1. septembra 2022 bude na škole pracovať zdravotnícky pracovník. Pracovné miesto zdravotníckeho pracovníka v Základnej škole Pavla Dobšinského bude financované z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Cieľom výzvy je poskytnúť základným školám zaradeným do siete škôl a školských zariadení SR podporu prostredníctvom zamestnania zdravotníckeho pracovníka ako nepedagogického zamestnanca, na poskytovanie zdravotnej a ošetrovateľskej starostlivosti, realizáciu skríningu s cieľom včasnej identifikácie zdravotných problémov u detí a žiakov, preventívne a poradenské aktivity v oblasti podpory zdravého životného štýlu a prevencie ochorení a ďalšie činnosti. Takéto zamestnanie je umožnené na základe zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní.

Žiakom našej školy bude poskytovaná zdravotná starostlivosť zdravotníckym pracovníkom, ktorý bude v pracovnoprávnom vzťahu s našou školou a ktorý spĺňa podmienky na výkon zdravotníckeho povolania: lekár, sestra, verejný zdravotník alebo zdravotnícky záchranár. Zdravotnícky pracovník poskytuje dieťaťu alebo žiakovi školy zdravotnú starostlivosť výlučne na základe informovaného súhlasu zákonného zástupcu.

Ing. Erika Demková
riaditeľka školy

 

 

 

 

Môže sa Vám ešte páčiť...