Aj vďaka vám dokáže malá pastelka veľké veci!

Dňa 23.9. sa aj na našej škole bude konať zbierka Biela pastelka. Podporiť zbierku budete môcť aj prostredníctvom kúpy pastelky, ktorej cena je 1 Euro.
Verejná zbierka Biela pastelka vznikla v roku 2002, takže už 21 rokov pomáha ľuďom so zrakovým postihnutím, teda nevidiacim a slabozrakým. Patrí k najväčším a najdôveryhodnejším zbierkam na Slovensku. Jej organizátorom je Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS). Ambasádorkou zbierky je moderátorka Adela Vinczeová.
 

K nej sa v uplynulom roku pridal aj obľúbený influencer Fero Joke. Hlasom i podporovateľom zbierky je aj herec SND Robo Roth.
Verejná zbierka Biela pastelka pomáha dofinancovať:
Aktivity, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života,
– bezplatné sociálne poradenstvo a sociálnu rehabilitáciu, teda špeciálne rehabilitačné programy zamerané na výcvik samostatnej chôdze s bielou palicou, výučbu Braillovho písma, sebaobslužné činnosti (aj nevidiaci a slabozrakí dokážu variť, prať či upratovať), kurzy práce technicky náročnými pomôckami (používanie PC či dotykového mobilného telefónu s hlasovým výstupom alebo zväčšovacím programom) a veľa ďalšieho,
-činnosti zamerané na sprístupňovanie informácií nevidiacim a
slabozrakým ľuďom, odstraňovanie architektonických, informačných i komunikačných bariér,
-obhajobu záujmov a práv ľudí so zrakovým postihnutím.
Ďakujeme, že vám nie je život nevidiacich a slabozrakých ľahostajný!
 

Môže sa Vám ešte páčiť...