Informatická online súťaž iBobor

V mesiaci november sa uskutočnila celoslovenská informatická online súťaž iBobor.  Súťažné úlohy sú zamerané na logiku, porozumenie informáciám, algoritmizáciu a matematické základy informatiky. Niektoré z úloh majú formu otázok s výberom odpovede, ďalšie sú interaktívne, v ktorých je potrebné presunúť, usporiadať alebo doplniť časť riešenia.

Zapojením sa do súťaže žiaci získavajú možnosť rozvíjať schopnosť logicky uvažovať, systematicky analyzovať informácie, vyvodzovať závery, riešiť úlohy prostredníctvom algoritmov. Ďalšou pridanou hodnotou je možnosť získať schopnosť nezávisle porozumieť a hodnotiť informácie a ich relevanciu, identifikovať problémy, vyhľadať možnosti pre ich efektívne vyriešenie.

V školskom roku 2023/24 sa do súťaže iBobor v rámci škôl celého Slovenska zapojilo 129 965 žiakov (https://ibobor.sk). V Základnej škole Pavla Dobšinského v Rimavskej Sobote sa v tomto školskom roku zapojilo do súťaže 180 žiakov 2. stupňa.

Súťaž je jednokolová a prebiehala v škole počas určených vyučovacích hodín.

Zo 180 zapojených žiakov 2. stupňa školy bolo 29 úspešných riešiteľov.

Súťažili v kategóriách:

Bobríci (4.-5. ročník ZŠ) – úspešní riešitelia: 5.A – 10 žiakov, 5.B – 5 žiakov

Benjamíni (6.-7. ročník ZŠ) – úspešní riešitelia: 6.A – 4 žiaci, 6.B – 1 žiak, 7.B – 3 žiaci

Kadeti (8.-9. ročník ZŠ) – úspešní riešitelia: 8.A – 1 žiak, 8.B – 1 žiak,

9.A – 2 žiaci, 9.B – 2 žiaci.

Najlepšie sa umiestnili v rámci Slovenska Tereza Ďurková a Nina Hroncová na delenom prvom mieste. Za povšimnutie stojí aj výsledok Rastislava Brezňáka. Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

Už teraz je možné riešiť Testy na trénovanie (cez žiacke konto EduPage) z tohto ročníka a z minulých ročníkov v rôznych kategóriách a pripravovať sa na nový ročník súťaže iBobor.

                                                                                                            

            RNDr. Peter Nôta

 

 

 

 

Môže sa Vám ešte páčiť...