Vážení kolegovia, milí žiaci!

Dnešným dňom sa končí školský rok 2023/2024. Na dva mesiace sa zavrú školské brány a žiaci i učitelia majú pred sebou zaslúžený dvojmesačný oddych.

Prihovorím sa v prvom rade k vám, milí žiaci. Desať mesiacov ste plnili svoje školské povinnosti a vaša snaha je odzrkadlená vo vašich výsledkoch, ktoré dnes máte pred sebou. Teraz sú pred vami prázdniny, ktoré vám poskytnú oddych a načerpanie nových síl do ďalšieho školského roka.

Naši žiaci sa prejavili ako výnimoční jednotlivci – vynikli v súťažiach, prezentovali svoje vedomosti a zručnosti na rôznych podujatiach a aktívne sa zapájali do života školy. Sme na nich veľmi hrdí.

Školský rok, ktorý sa chýli ku koncu, bol pre nás všetkých výzvou aj dobrodružstvom. Zažili sme množstvo krásnych okamihov, dosiahli sme mnohé úspechy a spoločne sme prekonávali prekážky. Bol to rok plný radostí a spomienok, v ktorom sme si pripomínali výročie založenia našej školy, jej minulosť, súčasnosť a hlavne úspechy, ktoré dosahovali jej žiaci. Toto obdobie vyvrcholilo Slávnostnou akadémiu pri príležitosti 45. výročia založenia Základnej školy Pavla Dobšinského.

Milí prváci, váš prvý rok a hádam aj ten najťažší rok v škole je už za vami. Naučili ste sa počas tohto obdobia naozaj veľa. Nie je jednoduché zvyknúť si na školské povinnosti. Môžem povedať, že ste to za pomoci vašich pani učiteliek zvládli výborne.  Nech vám vaša usilovnosť trvá aj v ďalších rokoch.

A vy milí deviataci…..už veľmi veľa žiakov prešlo bránou našej školy, teraz ste to vy, kto čaká na posledné zvonenie. Spomínam si na vaše prvé kroky v našej škole a prvé úspechy v učení. Naučili ste sa písať, čítať, počítať, zákony prírody, chemické vzorce ale aj ľudskosti, spolupatričnosti, nezištnosti, ochrane slabších a ďalším zručnostiam nevyhnutným pre Váš ďalší život. Želám vám, aby ste do novej etapy života vykročili správnou a šťastnou nohou, nech sa vám darí a nech si na roky v našej škole spomínate v dobrom.

Rovnako chcem poďakovať aj našim učiteľom, ktorí neúnavne pracovali, aby našim žiakom poskytli to najlepšie vzdelanie. Ich úsilie, trpezlivosť a oddanosť sa prejavili v úspechoch našich detí. Ďakujem vám za vašu prácu, za vaše nadšenie a za vašu neustálu podporu žiakom.

Veľké poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí nás podporovali a spolupracovali s nami. Vaša dôvera a spolupráca sú pre nás veľmi dôležité a bez vašej podpory by sme nemohli dosiahnuť také výsledky.

V neposlednom rade chcem povedať slová vďaky a pochvaly aj vám, všetkým nepedagogickým pracovníkom, bez vás by chod školy nebol možný a všetci si vážime vašu prácu.

Milí žiaci, teraz máte pred sebou zaslúžené prázdniny. Oddýchnite si, načerpajte nové sily a užite si každý jeden deň. Verím, že sa v septembri vrátime všetci plní energie a chuti do nového školského roka.

Na záver prajem všetkým príjemné prázdniny a oddych venovaný k načerpaniu nových síl.

Môže sa Vám ešte páčiť...