„Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas“

Dňa 9.10.2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v prednese slovenskej ľudovej rozprávky „Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas“. Nie je to len názov rozprávky nášho najznámejšieho rozprávkara Pavla Emanuela Dobšinského, ktorý pre budúce generácie zozbieral a spracoval Slovenské ľudové rozprávky a povesti – klenoty slovenskej histórie, ale predstavuje aj symboly slovenských ľudových rozprávok. Jej názov nesie aj regionálna súťaž v prednese slovenskej ľudovej rozprávky, ktorá sa každoročne koná v Drienčanoch. Toto podujatie je venované významnému slovenskému rozprávkarovi Pavlovi Emanuelovi Dobšinskému (16.3.1828 – 22.10.1885).
Jej poslaním a cieľom je:
• viesť deti a mládež k hlbšiemu poznávaniu slovenskej rozprávky,
• objavovať krásy umeleckého slova a tým aj rodnej reči,
• poskytovať priestor na popularizáciu slovenskej rozprávky,
• objavovať a starať sa o odborný rast recitátorských talentov

Školského kola sa zúčastnili žiaci I. stupňa 2.-4. ročníka v hojnom počte, ktorí si tu vyskúšali svoje recitátorské zručnosti. Porota v zložení mala veľmi ťažkú úlohu vybrať najlepších recitátorov a zároveň toho, kto bude reprezentovať našu školu na regionálnom kole v Drienčanoch.

Výsledky školského kola :
1. miesto: Tamara Beňová, 3.B
2. miesto: Tereza Poliaková 2.A
3. miesto: Lenka Majanová 4.A

Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, výhercom porota v zložení: Mgr. Jana Revúcka, Mgr. Ľubomíra Morongová, Mgr. Gabriela Kalmárová, Mgr. Erika Slabejová,  blahoželáme a postupujúcej  Tamare Beňovej z  3.B triedy prajeme veľa šťastia na regionálnom kole v Drienčanoch.

Môže sa Vám ešte páčiť...