Beseda so spisovateľkou Martou Hlušíkovou

Dňa 11. mája 2016 do našej školskej knižnice zavítala vzácna návšteva − spisovateľka, pedagogička, autorka odbornej literatúry i prekladateľka − PhDr. Marta Hlušíková. Prišla medzi nás po troch rokoch, aby sa stretla so svojimi čitateľmi, ktorí z malých prváčikov dorástli na „veľkých” štvrtákov. Možnosť „poklebetiť si” o literatúre mali aj žiaci šiesteho a siedmeho ročníka.

Stretnutie sa nieslo vo veľmi príjemnej atmosfére, žiaci mali pripravené mnohé zvedavé otázky. Dozvedeli sa, ako sa pani spisovateľka dostala k písaniu, čo všetko predchádza tomu, kým sa nám kniha dostane do rúk, kde čerpá inšpiráciu, čo najbližšie pripravuje pre svojich detských čitateľov, čo sa chystá v pokračovaní knihy Neznášam, keď ma hladkajú po hlave. Mohli sme sa na chvíľočku započúvať do jej príbehov, z ktorých nám prečítala ukážky.

Pani spisovateľka dostala od žiakov IV.B milú pozornosť − ilustrácie k príbehom z knihy Bublinkové rozprávky. Svojím projektom o knihách a svojej najobľúbenejšej spisovateľke prekvapil aj Oliver Magic z II.C.

Ak sa chcete dozvedieť viac, prečítajte si 3. číslo školského časopisu Zlaté pero, kde nájdete interview našich redaktoriek zo VII.A.

 

Môže sa Vám ešte páčiť...