Decembrové aktivity v ŠKD

 Vystúpenie detí v DOMOVE DÔCHODCOV

Dňa 5.12. 2019 sme navštívili DOM DÔCHODCOV v Rimavskej Sobote. Prečo? Pripravili sme si pre nich PROGRAM S MIKULÁŠSKOU A VIANOČNOU TÉMATIKOU. Blížia sa najkrajšie sviatky v roku, tak sme im chceli spríjemniť predvianočné chvíle. Vo sviatočnej pohode sa rozžiarili očká babičiek a dedkov. Vystúpenie detí sa im veľmi páčilo a zožali sme veľký úspech a potlesk.

Prišiel aj Mikuláš s čertom a anjelom. Aj naše deti boli odmenené sladkosťami, ktoré ich potešili a vyčarovali úsmev na tvári. Na záver sme si zaspievali spoločnú pesničku o Mikulášovi. V tejto chvíli si babky a dedkovia  určite spomenuli aj na svoje vnúčatá.

Ďakujeme za spoločne strávené chvíle a dúfame, že budúci rok sa opäť stretneme.

 

Mikulášske posedenie

 december -tento deň pozná určite každé dieťa. Pre niekoho ďalší všedný deň, pre niekoho spomienka na detstvo, ale pre naše deti je to MIKULÁŠ. Doma vyčistené čižmičky v oknách a v ŠKD výzdoba svojho oddelenia, ale prekvapenia nikde nechýba. Celá ŠKD rozvoniavala čajíčkom, parníčkami a inými dobrotami, ktoré im MIKULÁŠ doniesol. Každé oddelenie si pripravil bohatý program na ktorý sa všetci tešili.

 

Zábavné popoludnie

 Dbáme na to, aby deti mali dostatok pohybu aj v zimných večeroch. Preto sme si v stredu 11.12.2019 pripravili zábavné popoludnie v telocvični. Vychovávateľky usporiadali pre deti súťaž družstiev:

  1. moje papučky,
  2. hod plným balónom,
  3. vajíčkový slalom.

Každé dieťa, ktoré sa zúčastnilo zábavnej aktivite sa stal víťazom.

Snažíme sa u detí upevňovať rozvoj telesnej sily a odolnosti, rozširovať ich pohybovú aktivitu.

 

Vianočná hračkárska burza

 Dňa 20. decembra 2019 sa naša ŠKD premenila na burzu. Deti „predávali“ za symbolickú sumu hračky, ktoré im už poslúžili. Deťom pri predaji a nákupe hračiek od kamarátov pomáhali  aj pani vychovávateľky. 

 

Čítankovo

 Celý mesiac december sa deti v ŠKD viac ako inokedy venovali čítaniu rôznych rozprávkových a iných zaujímavých kníh. Všetky oddelenia postupne navštívili aj našu školskú knižnicu, kde mali si možnosť vybrať knihu podľa vlastného záujmu. Podporujeme rozvoj vzťahu detí k čítaniu a knihám. Zistili sme, že deti, ktoré sa pravidelne zapájajú do aktivít podnecujúcich mentálne schopnosti, ako napríklad čítanie, pomalšie slabla pamäť v porovnaní s tými, ktorí tak nerobia.

Zdravotníček

Nový mesiac nová téma. Pýtate sa aká? Mesiac december nám priniesol tému „ OSOBY S HENDIKEPOM“. V jednotlivých oddeleniach sme sa detí pýtali na otázky k tejto téme a spoločne sme hľadali odpovede. Čo znamená slovo hendikep? Aké druhy postihnutia poznáš? Ako sa správať ku takýmto ľuďom? Sme si všetci rovní?

Zapísala  Mgr. Zuzana Mandalíková

Môže sa Vám ešte páčiť...